Simbioza
včeraj
danes
jutri
Vas zanima, kje so vadbe?
Seznam lokacij

Projekt sofinancira

Ministrstvo za zdravje RS

Dober tek Slovenija

Projekt je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano

Strokovni partnerji projekta

NIJZ - Nacionalni inštitut za javno zdravje
Fakulteta za šport UL
Olimpijski komite Slovenije
Zveza društev upokojencev Slovenije

Pokrovitelji

Akcijo Simbioza Giba so podprli

Triglav

Skupina Triglav je vodilna zavarovalno-finančna skupina v Sloveniji in regiji Adria ter ena vodilnih v jugovzhodni Evropi. Zavarovalnica Triglav, matična družba Skupine Triglav, skupaj z odvisnimi in pridruženimi družbami posluje na sedmih trgih in v šestih državah. Odlikuje jo znanje, izkušnje in odličnost do strank, zaposlenih, delničarjev in drugih deležnikov.

Podporniki

Častni pokrovitelji akcije Simbioza giba

Borut Pahor

predsednik Republike Slovenije

Miro Cerar

predsednik Vlade RS

Milan Brglez

predsednik Državnega zbora RS

Mitja Bervar

predsednik Državnega sveta RS

Anja Kopač Mrak

Ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti

Vlasta Nussdorfer

varuhinja človekovih pravic RS

Ambasadorji akcije Simbioza giba

Rok Marguč Moja želja je, da bi se vsako leto naučil ali poiskusil nov šport. Tudi sam se pri posameznem športu trudim priti iz cone udobja. Poiskusiti novo, premikati meje mogočega, stopiti korak naprej, korak iz povprečja. Mnenja sem, da toliko kot je različnih ljudi, toliko različnih športov tudi poznamo in mislim, da lahko prav vsakdo najde šport zase. Izkoristite teden, ki prihaja s Sibiozo Giba in športajte.
Tomaž PraunseisŠport doživljam kot način življenja, brez katerega ne bi znal funkcionirati v družbi. S svojim načinom gibanja prav gotovo pobegnem od vrveža življenja. Ta pobeg iz realnosti me sprosti in popelje v čas in prostor, ki ga ustvarjam in nadzorujem sam. Če ne bi imel te možnosti izražanja, bi se počutil ukleščenega. Pridružite se akciji Simbioza Giba tudi vi - doživite izjemne trenutke in jih delite z ostalimi!
Nuška Drašček Lansko leto so me za »svojo« vzeli pri Simbiozi Giba in imela sem priložnost preizkusit svojega notranjega otroka v razigrani športni igri z mladimi in starejšimi, ki smo se znašli v telovadnici OŠ Sostro. Bilo je resnično zabavno opazovat, kako se telo počaaasi spominja vseh vragolij, ki smo jih kot otroci z lahkoto in brez pomisleka počeli. Toplo priporočam udeležbo v letošnjih aktivnostih, pozitivna energija in smeh zagotovljena!
Vida in Matjaž DebelakDandanes se ljudje premalo zavedamo, da bi morala biti šport in rekreacija del našega vsakdana. Redna športna aktivnost nam pomaga pri premagovanju stresa in olajša opravljanje vsakodnevnih opravil. Zato vas kot nekdanji vrhunski športnik in dobitnik dveh olimpijskih medalj skupaj z ženo (diplomantko Fakultete za šport) nagovarjava, da se nam septembra pridružite in gibate z nami. Prepričana sva,da je gibanje ključ do kvalitetnejšega življenja. Športni pozdrav iz Savinjske doline
Manca KoširGIBANJE JE ŽIVLJENJE ni fraza, temveč resnica. Kar je živo, se spreminja in se giblje. Množice vse pogosteje premikajo le oči po računalniškem ekranu in prste po pametnih telefonih, ostalo telo miruje in hira. Ker je gibanje hrana za telo. Starejša ko sem, bolj čutim potrebo po gibanju, zato zjutraj delam jogo, kolesarim, hitro hodim in veliko pešačim, lani sem se na Simbiozi Giba naučila nordijske hoje in z veseljem se poganjam s palicami, v savni se s potenjem giba moja koža, pred tem pa s plavanjem razgibam mišice in kosti …. Bodimo hvaležni za dar gibanja, uživajmo to darilo čim pogosteje in vse bolj in bolj, juhej!
Iztok Deželak Šport je zame vodilo v življenju. Z njim se ukvarjam od malih nog, starši so bili tisti, ki so me navdušili, me včlanili v prvi športni klub in tako se je vse skupaj začelo. Verjamem, da je šport naložba za prihodnost, kar se tiče fizične priprave, ti pride prav na marsikaterem področju, dobro vpliva na zdravje in prinaša višjo kvaliteto življenja. Čeprav je včasih zelo težko uskladiti službene obveznosti in prosti čas, za šport vedno najdem čas, saj mi predstavlja bistvo življenja.
Jani Deželak Šport je nujen del mojega dneva in življenja. Tekmovanj se udeležujem zato, ker mi predstavljajo tekmovanje samega s seboj, nanje se pripravljam po občutku ali pa prisluhnem nasvetom mlajših. Pri mojem gibanju se le redko soočam s težkimi dnevi, kajti ljudje smo zgrajeni za gibanje in kadar se le da, je potrebno izkoristiti ta potencial.
Gal Jakič
Darko Đurić

Občinski ambasadorji projekta

Občina Cerklje na Gorenjskem
Občina Makole
Občina Mokronog - Trebelno
Občina Semič
Občina Šentjur
Občina Sevnica
Občina Slovenske Konjice
Občina Tržič
Občina Gorje
Občina Ljubno
Občina Tišina
Občina Duplek
Občina Hrastnik
Občina Radovljica
Mestna občina Novo mesto
Občina Hajdina
Občina Kanal ob Soči
Občina Podlehnik
Občina Oplotnica
Občina Zavrč
Občina Vodice
Občina Trzin
Občina Trbovlje
Občina Bled
Mestna občina Nova Gorica
Občina Trebnje
Občina Odranci
simbiozo giba ponosno predstavlja: